maanantai 19. lokakuuta 2015

Leipomiskuvia



Amerikkalaisia Suklaamuffinsseja




Joulupipareita 





 Joulupäiväkakku mansikka-kermakakku 




                                   
Korvapuustien tekoa



                                     




                             Juustokakut/ liivatekakut


               Pääsiäisenä Mangojuustokakku (vasemmalla), Viski-suklaajuustokakku (oikealla)



Marenkikakku. Kummipoikani Manuelin 2-vuotis syntttärikakku. 








                    Meille muutti pari uutta asukkia. munivia maatiais kanoja. kolme kanaa/3munaa/pv.
Kanat munii munan päivässä. On kiva käyttää leivonnassa oman kanan munia. Meidän kanat syö munitusrehua ja kauranjyviä ja kalkkia. Mielestäni  munat ovat paremman laatuisia kuin kaupasta ostetut munat. Kuori on paljon vahvempi eikä leivonnassa kuoren palasia  rikkoudu taikinan joukkoon niin helposti.
  


 Vähän haettiin naapurin pellolta pesänteko heinää ( maanomistajan luvalla)

  





Tiikerikakku . Käytin leivonnassa omia munia. Rakenteesta tuli hyvä.

                             
 
Masaliisa /Mokkapala, miksi sitä haluaakaan kutsua.


                      






    Juuri suoraan pesästä haetut kananmunat ovat laadukkaampia minusta kuin  kaupasta ostetut. Vois sanoo että aika luomua , vaikka meen kanat ei syö luomurehua. Halpaa proteiini ravintoa :)





Kahvittelua


Jura Micro 9 - erikoiskahvikoneeni. Valmistujaislahjani Mummilta 2012 keväällä, kun valmistuin Kukka-kauppiaaksi7puutarhuriksi Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistosta. Teen useimmiten sillä cappucinoa ,joskus myös lattea. Käytän erillaisia kahvipapuja. Useimmiten Juhlamokkaa tai presidenttiä. Tätini Saksasta toi joskus joitain italialaisia kahvipapuja ison pussin, olen käyttänyt myös niitä. Maustettuja papuja koneeseen ei saa laittaaa, esim vaniljalla maustettuja yms.  Aika kallis lahja , mutta kiitos mummille siitä. <3


Japaninruusukvittenini

 Ei tullu taaskaan marjoja vaikka ostin keväällä sille pölyttäjä kaverin. Ehkä ensi vuonna. Haluaisin tehdä marjoista hilloa tai marmeladia. Ehkä se ei vaan pidä Suomen ilmastosta. Hienosti se kuitenkin kukkii :)


                   

                    Pizzan tekoa. Parasta pohjaan on Mutti tuplakondensoitu tomaatti pyree.
 Sitä saa Ainakin Porista Prisma Mikkolasta.




                                             

Kohta tulee taas joulu! saa alkaa leipoon pipareita ja kaikkea muuta kivaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti